Yoga, mindfulness & compassion - i feltet mellem krop & psyke

 

Hold 1 uge 42, 2019 - Indien, Goa

 

Målet med gruppeforløbet er udvikling af medfølelse og ro – i os selv, for os selv og for andre.

 

Målgruppe

Hygum & Kragh udbyder i samarbejde en personligudviklingsgruppe for professionelle fx psykologer på vej mod specialistuddannelse, psykoterapeuter, læge, fysioterapeut, lærer, pædagoer el.lign.

Form

Kurset er erfarings– og oplevelsesorienteret og bygget op omkring meditationer, yogastillinger/flow, forskellige typer af øvelser, korte oplæg og gruppedialoger. Sigtet med kurset er udvikling af medfølelse, indre ro og balance – i os selv, for os selv og for andre. Vi vil arbejde med at ‘refraime’ kropslige indre oplevelser i en narrativ praksis.

Indhold

Den personlige udviklingsgruppe vil have fokus på dig som professionel på arbejde – dit møde med klienternes smerte og lidelse – samt på dit forhold til dig selv. Lidt kliché-agtigt omtales personlighedens rolle i omsorgsfag ofte som det vigtigste arbejdsredskab. I den personlige udviklingsgruppe er din fortsatte udvikling af kærlig omsorg til dig selv i særlig grad i fokus. Forløbet sigter mod at berige både dit kliniske arbejde, herunder konkrete ideer til inddragelse af yoga stillinger, mindfulness og/eller self-compassion i dit kliniske arbejde, samt bidrage til at skabe større selvindsigt og indre balance – privat og professionelt.
 

  • Vi vil lege med at koble kropslige erfaringer med sproglige bevidstgørelser
  • Vi vil beskæftige os med hvad en kropslig tilgang til personlig udvikling gør muligt
  • Vi vil undersøge, hvordan vi kan arbejde med forskellige yogastillinger for at fremme hensigtsmæssige
  • følelsesmæssige tilstande med henblik på at berolige nervesystemet
  • Vi vil undersøge, hvordan vi via yoga og meditation – dvs. erfaringer med det indre - kan transformere
  • dette ind i et fællesskab – ligesom fællessang i kirken – så individet får en oplevelse af ikke at stå
  • mutters alene med de svære ting livet til tider byder på
  • Vi vil arbejde med forskellige former for meditation inspireret af mindfulness og mindful self-compassion samt typer af vejrtrækningsøvelser

 

Sådan kunne en dag på kurset se ud

08.00-10.00             Morgenyoga & meditation

10.00-11.00             Morgenmadsbuffet

11.00-14.00             Forskellige oplæg, øvelser, diskussioner, praksis

17:30-19.00             Aften meditation/mindfulness/self-compassion

                                - ofte på stranden til solnedgang

19.00-20.00             Aftensmadsbuffet

20.00-21.00             Aftenoplæg på retreatet - valgfri deltagelse

                                 (fx kirtansang, filosofiske oplæg el. film)

Gruppeledere
Gruppen ledes af psykologerne Lone Hygum, godkendt specialist i pædagogisk psykologi og klinisk psykologi, og Lene Kragh, godkendt specialist i psykoterapi og klinisk psykologi.

Lone og Lene har gennem hele deres arbejdsliv være optagede af at medvirke til at skabe forandring for mennesker – både i organisatoriske og kliniske sammenhænge. Begge har brede praktiske erfaringer som psykologer bag sig – inden for undervisning/formidling/ledelse/undersøgelser/terapi etc.

Vi er begge optaget af feltet mellem krop og psyke og er begge yogalæreruddannede.

Det er mennesket før metoden, hvilket for os betyder, at vi er optagede af, at de problemstillinger som mennesker kommer med mødes åbent og nysgerrigt frem for at skulle tilpasse sig en bestemt teori og metodik. Vi står begge på et bredt fundament af narrativt/systemisk metode kombineret med Compassion Foucused Therpy, mindfulness og self-compassion samt yoga. Gruppeforløbet vil have det narrative som 'grundlagsteori' jf. Psykologforeningens krav.

Som undervisere er vi er legende og undersøgende i de forskellige metoder uden at give forrang og uden at være dogmatiske.

 

Omfang og opstart
Omfanget er 48 timer, der kan bruges til psykologers specialistuddannelse. Gruppen mødes 7 hele dage á 6 timer. De 7 dage i Indien og efterfølgende 1 dag, hvor gruppen møde i Roskilde på en intensivt opfølgningsdag (lørdag), hvor vi går i dybden med de erfaringer, vi har gjort os.

Der kan som udgangspunkt maksimalt være 12 deltagere i gruppen jf. psykologforeningens nuværende regler for personlige udviklingsgrupper (januar 2019).

 

Priser og retreat
Prisen inkl. retreat kr. 12.900,- pr person. (OBS! Eksklusiv flybillet, transport, visa & frokost)

 

Retreatet finder sted fra søndag til søndag – dvs. 7 nætter - på Ashiyana, Goa - https://www.ashiyana-yoga-goa.com/.

Vi møder søndag kl. 16.00, hvor programmet starter og slutter søndagen efter kl. 13. Morgen- og aftenbuffet samt vand inkluderet i prisen. Enkeltværelse er ligeledes inkluderet. En massagebehandling pr. deltager er inkluderet.
 

På dagen i Roskilde vil der være kaffe, te og sødt, men deltagerne skal selv stå for frokost.

 

Datoer hold 1

Uge 42, d. 13.-20. oktober 2019 – kurset starter søndag den 13. oktober 2019 kl. 16.00.

Ankomst på resortet i løbet af dagen - værelser står til rådighed fra kl. 14.00 samme dag.

Lørdag den 23. november 2019 i Roskilde kl. 9.00-16.00

Rejsen

Der er forskellige måder at komme til lufthavnen i Goa (GOI Dabolim) på. Air India har en flyvning fra København med en mellemlanding i Delhi. Hvis du gerne vil undgå mellemlanding i Indien, flyver Finair fra Helsinki direkte til Goa, Thomas Cook har en direkte flyvning fra London til Goa. Ellers er der et hav af mulige kombinationer, hvis du søger på momondo. De fleste flyvninger tager mellem 12-15 timer.
 

Ashiyana er behjælpelig med taxi fra lufthavnen. Taxien koster ca. 120 dkr.

Tilmelding

Jeg tilmelder mig hermed personlige udviklingsgruppe for psykologer ved Hygum & Kragh.

Pris: 12.900 kr. (OBS! Eksklusiv fly/transport/visa/frokost)

 

Depositum/betaling:
Ved tilmelding efter den 1/9-2019 skal det fulde beløb betales ved tilmelding. Dvs du skal  overfører kr. 12.900,-  til konto: Reg. nr.  4448 kontonr: 4776603708 eller mobilepay nr. 11504.

Deltagere optages i den rækkefølge som betaling modtages.

 

Samtykke erklæring & betingelser

Jeg accepterer, at når jeg tilmelder mig dette kursus bruges data udelukkende til at udskrive faktura og lave deltagerliste, med navn, uddannelse, telefonnummer, mailadresse og adresse, som uddeles på kurset eller før på forespørgsel, således at kursisterne kan kontakte hinanden indbyrdes, hvis der er brug for det, fx i forbindelse med kooridnering af rejse.

Se øvrige betingelser ved at klikke her (pdf).

Hold 1 uge 42, 2019

Hvor skal regningen sende til?

Jeg har læst betingelserne