Yoga, mindfulness & compassion - i feltet mellem krop & psyke

 

Hold 3, uge 45 d. 1-8. nov. 2020, Indien, Goa

 

Målet med gruppeforløbet er udvikling af medfølelse og ro – i os selv, for os selv og for andre.

 

Målgruppe

Hygum & Kragh udbyder i samarbejde en personligudviklingsgruppe for professionelle fx psykologer på vej mod specialistuddannelse, psykoterapeuter, læger, fysioterapeuter, lærere, pædagoger o. lign.

 

Form

Forløbet er erfarings– og oplevelsesorienteret og bygget op omkring meditationer, yogastillinger/flow, forskellige typer af øvelser, korte oplæg og gruppedialoger. Sigtet med gruppen er udvikling af medfølelse, indre ro og balance – i os selv, for os selv og for andre. Vi vil arbejde med at ‘refraime’ kropslige indre oplevelser i en narrativ praksis.

Hovedvægten af det personlige arbejde foregår i mindre grupper. Vi tilstræber, at du kommer sammen med så mange som muligt af de øvrige deltagere i løbet af de i alt 7 dage udviklingsgruppen løber over. I den store gruppe meldes ind/tjekkes ind på forskellig vis efter hver øvelse, så vi løbende følger – og bevidner - hinandens personlige udviklingsprocesser. I den store gruppe er der således ikke tale om decideret ’dyb’ terapi i gruppe men snarere en personlig melding/tjek-ind/ tilkendegivelse af de aftryk/indtryk eller efterklag øvelserne har sat i gang hos den enkelte. Fokus i forløbet er din egen proces.

 

Indhold

Den personlige udviklingsgruppe vil have fokus på dig som professionel på arbejde – dit møde med klienternes smerte og lidelse – samt på dit forhold til dig selv. Lidt kliché-agtigt omtales personlighedens rolle i omsorgsfag ofte som det vigtigste arbejdsredskab. I den personlige udviklingsgruppe er din fortsatte udvikling af kærlig omsorg til dig selv i særlig grad i fokus. Forløbet sigter mod at berige både dit kliniske arbejde, herunder konkrete ideer til inddragelse af yoga stillinger, mindfulness og/eller self-compassion i dit professionelle arbejde, samt bidrage til at skabe større selvindsigt og indre balance – privat og professionelt.
 

  • Vi vil lege med at koble kropslige erfaringer med sproglige bevidstgørelser
  • Vi vil beskæftige os med hvad en kropslig tilgang til personlig udvikling gør muligt
  • Vi vil undersøge, hvordan vi kan arbejde med forskellige yogastillinger for at fremme hensigtsmæssige
  • følelsesmæssige tilstande med henblik på at berolige nervesystemet
  • Vi vil undersøge, hvordan vi via yoga og meditation – dvs. erfaringer med det indre - kan transformere
  • dette ind i et fællesskab – ligesom fællessang i kirken – så individet får en oplevelse af ikke at stå
  • mutters alene med de svære ting livet til tider byder på
  • Vi vil arbejde med forskellige former for meditation inspireret af mindfulness og mindful self-compassion samt typer af vejrtrækningsøvelser
  • Vi vil arbejde med narrative interviews og bevidning for at koble de meditative og kropslige erfaringer til en sproglig forankret erkendelsesproces

 

Sådan kunne en dag på kurset se ud

08.15-10.15             Morgenyoga & meditation

10.15-11.00             Morgenmadsbuffet

11.00-14.00             Forskellige oplæg, øvelser, diskussioner, praksis

17:30-19.00             Aften meditation/mindfulness/self-compassion

                                - ofte på stranden til solnedgang

19.00-20.00             Aftensmadsbuffet

20.00-21.00             Aftenoplæg på retreatet - valgfri deltagelse

                                 (fx kirtansang, filosofiske oplæg el. film)

Gruppeledere
Gruppen ledes af psykologerne Lone Hygum, godkendt specialist i pædagogisk psykologi og klinisk psykologi, og Lene Kragh, godkendt specialist i psykoterapi og klinisk psykologi.

Lone og Lene har gennem hele deres arbejdsliv være optagede af at medvirke til at skabe forandring for mennesker – både i organisatoriske og kliniske sammenhænge. Begge har brede praktiske erfaringer som psykologer bag sig – inden for undervisning/formidling/ledelse/undersøgelser/terapi etc.

Vi er begge optaget af feltet mellem krop og psyke og er begge yogalæreruddannede.

Det er mennesket før metoden, hvilket for os betyder, at vi er optagede af, at de problemstillinger som mennesker kommer med mødes åbent og nysgerrigt frem for at skulle tilpasse sig en bestemt teori og metodik. Vi står begge på et bredt fundament af narrativt/systemisk metode kombineret med Compassion Foucused Therpy, mindfulness og self-compassion samt yoga. Gruppeforløbet vil have det narrative som 'grundlagsteori' jf. Psykologforeningens krav.

Som professionelle er vi er legende og undersøgende i de forskellige metoder uden at give forrang og uden at være dogmatiske.

 

Omfang og opstart
Omfanget er 40 timer, der kan bruges til psykologers specialistuddannelse. Gruppen mødes 7 dage i Goa og efterfølgende 1 dag, hvor gruppen mødes i Roskilde til en opfølgningsdag (lørdag), hvor vi går i dybden med de erfaringer, vi har gjort os. I alt 40 timer.

Der kan som udgangspunkt maksimalt være 12 deltagere i gruppen jf. psykologforeningens nuværende regler for personlige udviklingsgrupper (januar 2019).

 

Priser og retreat
Prisen inkl. retreat kr. 13.900,- pr person. (OBS! Eksklusiv flybillet, transport, visa & frokost)

 

Retreatet finder sted fra søndag til søndag – dvs. 7 nætter - på Ashiyana, Goa - https://www.ashiyana-yoga-goa.com/.

Vi starter gruppen mandag kl. 16.00, hvor programmet starter og slutter søndagen efter, hvor vi tjekker ud omkring kl. 11.30. Morgen- og aftenbuffet samt te/vand inkluderet i prisen. Delt dobbletværelse er inkluderet (vi matcher dig med en deltager af samme køn*). En massagebehandling pr. deltager er inkluderet.

På dagen i Roskilde vil der være kaffe, te og sødt, men deltagerne skal selv stå for frokost.

Ankommer du til Goa med Qutar natten mellem søndag og mandag (ankomst d. 02.11.20 ca 03.00), har vi sørget for fælles trasport med minibus eller taxa fra lufthavnen til resortet. Det samme gælder hvis du flyver hjem med Qutar fra Goa Internationle lufthavn natten mellem søndag og mandag (afgang d. 9.11.2020 ca 03.50) - her har vi også sørget for fælles transport til lufthavnen fra resortet (uden yderligere omkostninger for dig).

 

Ønsker du enkeltværelse

Ønsker du at opgradere til enkeltværrelse er dette næsten altid muligt (for egen regning) - blot skriv til os så forhører vi os om mulighederne på Ashiyana.

 

*Rejser du med en kollega/ven/veninde

Størstedelen af vores deltagere tilmelder sig en og en dvs alene. Men hvis I nu er to der tilmelder jer sammen og I ønsker at dele et dobbeltværelse med hinanden, så blot skirv det til os ved tilmelding.

Datoer hold 3 i Goa

Uge 45, d. 01.-08. november 2020 – forløbet starter mandag den 02. november 2020 kl. 16.00.

Jeres værelser står til rådighed fra kl. 14.00 den 01. november 2020.

 

Lørdag den 21. november 2020 i Roskilde kl. 10.00-14.00

Rejsen

Der er forskellige måder at komme til lufthavnen i Goa (GOI Dabolim) på. Vi anbefaler at I flyver med Qutar via Doha.

Hvis I booker den afgang med Qutar fra København, der har afrejse søndag den 01.11.2020 kl ca 08.20 så ankommer I natten mellem søndag og mandag, dvs. d 02. november 2020 kl. ca 03.00. Hvis I vælger denne afgang vil I blive mødt af vores minibus eller Taxi og kørt direkte til resortet (gratis), hvor I straks får nøglen til jeres værelse, så I kan sove.

 

Vedr. hjemrejsen anbefaler vi I booker Qutar med afrejse natten mellem søndag og mandag dvs d 09. novenber 2020 kl. ca 03.50. Vi har arrengeret fælles fransport fra resoutet til lufthavnen i Goa i forbindelse med denne afgang (gratis).

 

Andre muligheder er: Air India har en flyvning fra København med en mellemlanding i Delhi. Hvis du gerne vil undgå mellemlanding i Indien, flyver Finair fra Helsinki direkte til Goa, Thomas Cook har en direkte flyvning fra London til Goa. Ellers er der et hav af mulige kombinationer, hvis du søger på momondo. De fleste flyvninger tager mellem 12-15 timer. Ashiyana er behjælpelig med taxi fra lufthavnen. Taxien koster ca. 200 dkr.

Tilmelding

Jeg tilmelder mig hermed personlige udviklingsgruppe for professionelle ved Hygum & Kragh.

Pris: 13.900 kr. (OBS! Flybillet, visa, frokost ikke inkluderet)

Du har mulighed for at tilmelde dig til SUPER-EARLY BIRD pris (kr. 12.195,-), hvis du kan tilmelde dig samt indbetale det fulde beløb til vores bank senest den 29/02-2020 - dvs vi skal have modtaget din tilmeldingsblanket samt har modtaget din indbetaling i vores bank inden den 29/02-2012.

Du har endvidere mulighed for at tilmelde dig til EARLY BIRD pris (kr. 12.795,-), hvis du kan tilmelde dig samt indbetale det fulde beløb til vores bank senest den 30/04-2020 - dvs vi skal have modtaget din tilmeldingsblanket samt har modtaget din indbetaling i vores bank inden den 30/04-2020.

Tilmeding:
Ved tilmelding skal overføres det fulde beløb til konto i Lån & Spar Bank: Reg. nr.  0400 kontonr: 4020491081. Har du brug for at betale i 2 rater så skriv til Lone Hygum, så finde vi ud af det.

Deltagere optages i den rækkefølge som beløbet indbetales til vores konto.

 

Samtykke erklæring & betingelser

Jeg accepterer, at når jeg tilmelder mig denne udviklignsgruppe bruges data udelukkende til at udskrive faktura og lave deltagerliste, med navn, telefonnummer, mailadresse og adresse, som uddeles på Goa eller før på forespørgsel, således at deltagerne fx kan kontakte hinanden indbyrdes, hvis der er brug for det, fx i forbindelse med kooridnering af rejse.

Se øvrige betingelser ved at klikke her (pdf).

Hold 3 uge 45, 2020, Goa

Hvor skal regningen sende til?

Jeg har læst og acceptere betingelserne