Udeterapi er terapi i det fri

HVORFOR dog det? .... Fordi ophold i naturen beroliger mennesker og gør os godt

Forestil dig, at du står på en bakketop og ser ud over et smukt landskab, mens vinden blæser dig blidt i ansigtet. Det kan også være, at du er midt i en dejlig, grøn skov eller at du træder op på et dige og ser ud over det brusende hav… aaah… måske du kan mærke, at du begynder at trække vejret lidt dybere helt af dig selv og mærker en ro, der langsomt forplanter sig i dit indre. Måske opstår der en følelse af, at universet er stort, og at du bliver lidt lettere, mens dine bekymringer falder lidt i baggrunden.

 

Denne følelse af ro som kan opstå i naturen, kan du også opnå, når du mediterer, eller hvis du laver åndedræts- og visualiseringsøvelser. Men tit og ofte er det nok, at man opholder sig i naturen og tager den ind med alle sanserne.

 

Udeterapi er ligesom samtaleterapi - en samtale mellem dig og mig - men i stedet for at være på mit kontor, er vi ude i naturen. Ude i det fri, hvor elementet og naturen inddrages. Nogle gange flettes den direkte ind og andre gange fungerer naturen indirekte, som et tæppe eller scene for samtaleterapien.

 

Udeterapi er meget virkningsfuldt og har en lang tradition bag sig - både i praksis og i forskning. Hvis du vil vide mere, kan jeg anbefale bogen "Ind i skoven - Skovbadets kunst og videnskab" af Dr. Qing Li, Gyldendal, 2019.

Det skal du medbringe

  • Varmt tøj/afstemt efter vejret
  • Fornuftigt fodtøj, der tåler vand og lidt mudder måske og som er gået til 
  • Evt. en paraply
  • Evt. lille vandflaske
  • Evt. lille notesblok + kuglepen
  • Evt. lommetørklæde

Og hvis det regner?

Udeterapi finder sted uanset vejret - og en hidsig regn eller en mild forårs sol gør hvert sit virkningfulde bidrag til terapien, bryder vores vaner, beroliger os eller udfordrer os. Naturens og vejrets aftryk i dig inddrages som element i terapien.

Udeterapi stiller ikke krav til din fysik - der er altså ikke på nogen måde tale om kap-gang. Udeterapi er langsomt, sanseligt - det er samtale i bevægelse i naturen, det er ophold i naturen og det er med dig i centrum. 

 

Vi mødes foran Sjælør Station:

'Venteværelset' til ude-terapi er foran Sjælør Station, hvor vi både starter og slutter

Book en tid til ude-terapi

Book din tid til ude-terapi ved at ringe eller sende en sms til +4522112204

Udeterapi i Vestre-Kirkegaard

Vestre Kirkegaard er et stort, smukt og fredfyldt sted til udeterapi.

Et sted med mange stier, små lommer, bække og med masser af grønt.

Vi mødes ude foran Sjælør Station og går sammen ind på Vestre Kirkegaard. Når din tid er slut er vi igen ved Sjælør Station. 

Afbud & pris

Priser, afbudsregler samt tidsramme ved udeterapi er som ved individuel terapi på mit kontor - se mere her.

Du overfører blot beløbet til mig til Danske Bank 4448, konto 4776603703 på dagen for din aftale. 

Du møder op på det aftale mødested - Sjælør Station - hvor udeterapien både begynder og slutter.