Ude-terapi er terapi ude i det fri


Det kræver ofte lidt mod at prøve noget nyt...

Jeg opfordre dig kærligt til i hvert fald en gang i dit psykologforløb hos mig at prøve ude-terapi - bryde vanen - og for at se og mærke hvordan det måske kan gøre bidrag til din process og personlige udviklingsrejse. 

"Venteværelset" til ude-terapi er fortovet/pladsen ude foran Sjælør Station - vent her - jeg henter dig og når vores tid sammen er gået er du tilbage her igen. 

Naturen gør os godt! Ophold i natruen beroliger os mennesker.

 

Forestil dig at du står på en bakketop og ser udover et smukt naturligt landskab, forestil dig at du er midt i en dejlig grøn skov eller at du træder op på et dige og ser ud over det brusende hav.... ahe... måske trækker du vejret lidt dybere helt af dig selv og mærker en ro langsomt forplante sig i dit indre. Fantastisk. Måske opstår følelsen af at universet er stort og at du bliver lidt lettere og at dine bekymringer falder lidt i baggrunden....

 

Det er samme effekt som du kan opnå når du meditere, laver åndedræts- eller visualiseringsøvelser. Men uden at du gør andet end at opholde dig i naturen og tage den ind med alle dine sanser. 

 

Ude-terapi består af samtaleterapi, som hvis vi befaldt os på mit kontor men i stedet er vi ude i naturen - ude i det fri. Elementet og naturen indrages. Den flettes ind nogle gange direkte og andre gange indrekte, som et tæppe/scene for samtale terapien. Det er meget virkningsfuldt. 

 

Ude-terapi har en lang tradition bag sig - både i praksis og forskningsmæssigt. Hvis du vil vide mere se vil jeg anbefale bogen "Ind i skoven - Skovbadets kunst og videnskab" af DR. Qing Li, Gyldendal, 2019.

Det skal du medbringe

  • Varmt tøj/afstemt efter vejret
  • Fornuftigt fodtøj, der tåler vand og lidt mudder måske og som er gået til 
  • Evt. en paraply
  • Evt. Lille vandflaske
  • Evt. Lille notesblok + pen
  • Evt. Lommetørklæde

Og hvis det regner?

* Ude-terapi finder sted uanset vejret - og en hidsig regn eller en mild forårs sol gør hvert sit virkningfulde bidrag til terapien, bryder vores vaner, beroliger os eller udfordre os. Naturens og vejrets aftryk i dig inddrages som element i terapien.

* Ude-terapi stiller ikke krav til din fysik, der er ikke på nogen måde tale om kap-gang. Ude-terapi er langsomt sanseligt samtale, ophold og bevægelse i naturen - med dig i centrum. Husk at klæde dig varmt på. 

Vi mødes foran Sjælør Station:

'Venteværelset' til ude-terapi er foran Sjælør Station, hvor vi både starter og slutter

Ude-terapi i Vestre-Kirkegaard

Vestre Kirkegaard er et stort, smukt og fredfyldt sted til ude-terapi.

Et sted med mange stier, små lommer, bække og med masser af gønt.

Vi mødes ude foran Sjælør Station og går sammen ind på Vestre Kirkegaard. Når din tid er slut er vi igen ved Sjælør Station. 

Pris og afbud

Priser, afbudsregler samt tidsramme ved ude-terapi er som ved 'samtaleterapi' på mit kontor - se mere her. Du overføre blot beløbet til mig på mobilepay nr. 11504 på dagen for din aftale, møder op på det aftale møde sted - Sjælør Station - hvor ude-terapien både begynder og slutter.